Carrara

Célia Houdart

 

Carrara er historien om den unge pige Lea, der er i lære som billedhugger i Carrara nord for Pisa i Italien; om hendes far, Andrea, der er ekspert i antikke sydindiske tekstiler; om hendes mor, Marian, som er undersøgelsesdommer og involveret i en retssag mod armeneren Marco Ipranossian, der er anklaget for at have skudt mod Pisas politimester under et indbrud; og om Marco Ipranossian selv, som udvikler et dybt venskab med sin cellekammerat Filippo, mens han venter på sin dom. Med et særligt blik for detaljen sammenfletter Houdart de forskellige personers historier i en række korte kapitler bygget op af sanselige, billedrige sætninger – med de toscanske bjerge og berømte marmorbrud som bagtæppe.

Romanen modtog Prix Françoise Sagan i 2012.

 

Oversættelse: Sofie Vestergaard Jørgensen

Udgivelsesdato: 24. maj 2013

1. udgave / 112 s. / blødt omslag u. flapper / ISBN: 978-87-995604-0-0

 

Læs et uddrag af Carrara

 

KØB BOGEN HER

 

ANMELDELSER:

★★★★ “Célia Houdart har et imponerende fast greb om formen, og man fascineres unægteligt, når hun lader virkeligheden flimre forbi i en usorteret blanding af store og små dramaer.”

– Henriette Bacher Lind/Jyllands-Posten

 

FE_3 hearts “Franske Célia Houdart hugger og polerer i traditionen fra Den Nye Roman, hun psykologiserer ikke. Man skal læse ‘Carrara’ for formens og kanternes og skyggevirkningernes skyld… Og sådan kan ‘Carrara’ vendes og drejes i lyset fra læselampen. En lille fransk-italiensk smykkesten, en lille Ny Roman.”

Bjørn Bredal/Politiken

 

“Romanen er skrevet i et smukt og enkelt sprog, meget minimalistisk. Præcis samme ord kan beskrive bogens fysiske udseende: smuk, enkel og minimalistisk. Umiddelbart handler bogen måske ikke om så meget, men det gør den så alligevel. For det er med Célia Houdarts roman som med Helle Helles værker, at det er alt det, der sker imellem linjerne, som romanen handler om. I ’Carrara’ er det korruption, brud på menneskerettigheder, kærlighed, kunst, venskab og ærlighed.”

– Pernille Lisborg/litteratursiden.dk. Læs hele anmeldelsen her

 

“En meget velskrevet historie af en forholdsvis ny fransk forfatter, der til fulde behersker sin stil og giver os en god oplevelse.”

Jens Peder Weibrecht/fransklisten.fr. Læs hele anmeldelsen her

Carrara