Med dæmpet stemme

Célia Houdart

 

Den sommer han fylder atten, genkender en ung pianist en sang i radioen. Han begynder at synge med. En stemme stiger, et uvejr bryder ud.

Med dæmpet stemme – mezza voce – er et udtryk fra musikkens verden. Her er det historien om en ung mand, der ved et tilfælde opdager, at han har et særligt talent. Om en musikalsk karriere fuld af omveje og succeser, storslåede operahuse og karismatiske dirigenter. Men først og fremmest historien om den menneskelige stemme, dens kraft og evne til at bevæge sine tilhørere.

 

VINDER AF PRIX DEAUVILLE LIVRES & MUSIQUES 2015

Nomineret til Prix du Livre Inter og Prix de la Closerie des Lilas 2015

 

Oversættelse: Sofie Vestergaard Jørgensen

Udgivelsesdato: 15.9. 2016

1. udgave / 200 s. / blødt omslag m. flapper / ISBN: 978-87-93316-10-2 (tryk) ISBN: 978-87-93316-11-9 (ePub)

 

LÆS ET UDDRAG AF BOGEN HER

KØB BOGEN HER

 

ANMELDELSER:

“Célia Houdarts dæmpede skrivestil er gennemvædet af poesi fra første til sidste side. Poesien ligger i de beskrevne detaljer, der ikke altid umiddelbart har en funktion i fortællingen, men som alligevel står og vibrerer i deres egen ret og stemning.”

– connaissances.dk. Læs hele anmeldelsen her

 

“Man er ikke i tvivl om Houdarts store indsigt i musikkens og operaens verden, selv om de værker og komponister hun nævner er opdigtede. Men hun magter også at beskrive stemmen som et musikinstrument, der rummer ikke blot luft, stemmebånd, teknik, men også en sjæl.”

– fransklisten.fr. Læs hele anmeldelsen her

 

* * * “Bogens sprog og tone [er] den væsentligste grund til at læse den. Bogens største styrke er således en nerve i sproget og et udpræget nærvær hele vejen igennem teksten med sans for de små og tilsyneladende ubetydelige detaljer i fortællingens nu og her. Det gør – kombineret med de korte kapitler – at man hele tiden har lyst til at læse videre.”

– K’s bognoter. Læs hele anmeldelsen her

 

“Stemningsfuld og diskret roman om den musikalske Gil, der rammes af en nærmest mirakuløs åbenbaring. Læsværdig historie – ikke mindst for interesserede i klassisk musik og opera.”

– litteratursiden.dk. Læs hele anmeldelsen her

Med dæmpet stemme