FORLAGSNYHED: Det er historien om Sarah

En nytårsaften i Paris mødes to kvinder tilfældigt. Den ene er lærer, nyskilt, alenemor med rutiner og faste rammer. Den anden er en talentfuld violinist, livlig og impulsiv: Det er Sarah. De udvikler et brat og lidt umage venskab, der stiger i et crescendo frem til den aften, hvor Sarah i skæret fra en knitrende tændstik siger: Jeg tror, jeg er forelsket i dig.

Pauline Delabroy-Allard skabte sensation i Frankrig med sin poetiske, kraftfulde og kompromisløse beskrivelse af en altopslugende kærlighedshistorie mellem to kvinder; en ægte amour fou, der brænder dem begge op, og hvor passionen og døden går hånd i hånd. Det er historien om Sarah tegner et moderne portræt af kærlighedens væsen i en tid, hvor begreber som køn og seksualitet flyder friere end før.

Det er historien om Sarah er også historien om et manuskript, der bliver sendt med posten og prompte antaget af indtil flere forlag. Pauline Delabroy-Allard valgte det sagnomspundne Éditions de Minuit; og Minuit valgte for deres del, relativt usædvanligt, at satse udelukkende på udgivelsen af Allards debutroman i september måned 2018 – tidspunktet, hvor den store efterårsbogsæson starter i Frankrig. Ikke desto mindre var satsningen rigtig, for bogen blev en af de mest omtalte og kritikerroste, og den var bl.a. shortlistet til Goncourt-prisen, Frankrigs mest prestigefyldte litteraturpris. Den er nu under udgivelse i bl.a. USA, England, Tyskland, Holland, Spanien, Italien – og i Danmark på Forlaget Etcetera.

NOMINERET TIL GONCOURT-PRISEN 2018

VINDER AF BOGHANDLERNES STORE PRIS 2018

 

Det er historien om Sarah udkommer 5.11.2021 i Sofie Vestergaard Jørgensens oversættelse. Læs mere og køb bogen her