FORLAGSNYHED: 'En pige som hende' af Sylvie Bocqui

D. 11. august udkommer den tredje roman af Sylvie Bocqui på dansk: En pige som hende. Det er historien om en første kærlighed – fortalt med en vildskab, som af de franske medier er blevet sammenlignet med den franske klassiker Bonjour Tristesse af Françoise Sagan; men stilen er Bocquis helt egne, særegne sprog.

De første linjer lyder sådan her:

Jeg drak Tabac, dråbe for dråbe på tungen, mens hun var på stranden om eftermiddagen. Jeg vidste, at hun tog hen til en strand, der var skjult i en lille bugt. Stranden var skjult – ikke hun. Hun – nøgen. Nogle dråber Tabac, som brændte på tungen, og som jeg sank bagefter, og de brændte i halsen, og jeg ønskede, at det skulle brænde endnu mere for at være sikker på, at jeg elskede hende. Når jeg græd, brændte det mere – jeg var trængt ind på hendes værelse, som hun aldrig låste, hverken døren eller vinduet, begge stod på klem ud mod haven – fordi jeg savnede hende.

Hun gik ikke ned på stranden ved landsbyen. Hun tog bilen sammen med sin veninde og kørte længere væk, længere end de røde klipper, som afgrænsede horisonten mod øst. De ville have ro og god plads, ikke noget menneskemylder, ikke nogen børn, radioer, bolde, og ingen badedragt. Jeg vidste det, for hun havde fortalt mig det, provokerende. Provokerende, ikke fordi hun sagde, at de ville være nøgne, men fordi hun sagde ”Hej!”, når hun gik forbi mig uden at se på mig og blev ved med at vinke, langsomt, på vej hen til bilen, uden at vende sig om. Provokerende – hun vidste, at jeg fulgte hende med blikket.