FORLAGSNYHED: "Kunsten at miste" af Alice Zeniter

32-årige Alice Zeniter er en af Frankrigs unge stjerneforfattere. Hendes femte roman Kunsten at miste markerede hendes helt store gennembrud i Frankrig og er læst af næsten en halv million mennesker i hendes hjemland.

Alice Zeniter, der selv har algeriske rødder, fortæller i Kunsten at miste en storslået historie om tre generationer af en algerisk familie: Bedstefaren Ali vokser op i Algeriet før landets uafhængighed, kæmper på franskmændenes side i 2. Verdenskrig og siden må flygte, da islamisterne kommer til magten i starten af 60’erne, fordi han nu opfattes som en fjende, der har samarbejdet med kolonimagten. Alis søn Hamid vokser derfor op i en fransk forstad, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. Og så er der ikke mindst Naïma, Hamids datter, en ung gallerist på omkring de 30 år, som i forbindelse med terrorangrebene i Frankrig i 2015 pludselig bliver meget bevidst om sin algeriske oprindelse og sætter sig for at dykke ned i en familiehistorie, der før har været omgivet af tavshed.

Kunsten at miste er med andre ord en historie om identitet, indvandring og tilhørsforhold, og selvom den udspiller sig i Frankrig og Algeriet, så er temaerne universelle.

Læs mere om romanen her