FORLAGSNYHED: Villa E.1027 af Célia Houdart

Célia Houdart afsøger i sit forfatterskab kunstens verden. I Carrara var det billedhuggerens støvede værksted, i Med dæmpet stemme dykkede Houdart ned i operaens storslåede musikalske univers, og i Villa E.1027 er ’hovedpersonen’ så villaen af samme navn tegnet af den irske arkitekt og designer Eileen Gray i slutningen af 1920’erne. Både villaen ved den franske Middelhavskyst og Eileen Gray findes i virkeligheden, men Houdarts hyldest til villaen og arkitekturens verden er fri fantasi.

En sommer i Roquebrune-Cap-Martin sniger to unge mennesker, Louison og Tessa, sig ind i Villa E.1027, Eileen Grays hvide villa på kanten af Middelhavet. Ved siden af bor Gréco, en pensioneret indretningsarkitekt, som våger kærligt og opmærksomt over stedet. En dag overrasker hun de to unge squattere, der begge er dansere. Gréco er lige så forsigtig og blufærdig, som de er sensuelle, kropslige og lidenskabelige. De er hinandens modsætninger, og alligevel udvikler et særligt venskab sig mellem dem på tværs af generationer.

Houdart formår som ingen anden at tegne et helt univers ud fra beskrivelsen af få, præcise detaljer fulde af sanser, farver og dufte. I Villa E.1027 er det Côte d’Azurs duftende blomster og krydderurter, sangen fra cikaderne og den dirrende varme, der sitrer på bogens sider.

Villa E.1027 udkommer 29. april i Hans Peter Lunds oversættelse. Læs mere og køb bogen HER